luni, 25 ianuarie 2010

Tot iarna..

Isi simtea pasii grei prin omatul proaspat. Auzea scartaiatul zapezii sub ghete si se opri sa incerce sa asculte ninsoarea cum cade, un pic cate un pic...Cate un fulg, cate un altul.
Isi trase cu mainile gulerul de la palton de stofa negru si le uita la gat. Isi lasa gandurile sa ii zboare odata cu fulgii mari, pufosi. Privea catre felinarul palid-portocaliu primii vestitori ai iernii. Ii intampina cu fericire si le zambea cu gura pana la urechi.
Radea.
Trase mainile de la gat si le arunca in aer. Fugari fulgii cu ochii si incerca sa ii prinda cu palma calda. Stelutele argintii i se topeau in mainile firave.
Se invarti in cerc pret de cateva minute bune. Era doar ea si ninsoarea. Fulgii si iarna. Craiasa zapezii si gheta, cristalele de pe geamuri si semineurile cu focul mare.
Se uita in urma si vazu ca pasii de ghete fusesera acoperiti de un strat de zapada sanatos. Privea aleea in stanga si in dreapta si nu putu sa observe decat o straduta mica lunga, cu blocuri din caramizi rosii de o parte si alte...Blocuri vechi, antice, felinare proaste, sparte.
Simti pe sub haina raceala noptii si parul de pe spate i se zburli.
Isi baga mainile in buzunare si privi in zare.
Se observau cu usurinta blocurile stricate, daramate. Un cartier rau famat. De la suburbie.
Dar era doar ea si fantomele noptii...Si mai erau doar vreo 50 de zile pana la Craciun.
Se intoarse cu spatele si se indrepta spre local.
Multa galagie.
Da..asta e.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu